
در سطح بین المللی، مجلات و ژورنال های متعددی وجود دارد که می توان نتایج یک پژوهش را در قالب مقاله علمی تدوین و ارسال نمود. اما باید توجه داشت که از بین این تعداد زیاد مجله (که شاید تعداد آنها بیش از ۱۰۰ هزار مجله هم باشد) در جهان، فقط دسته خاصی از مجلات از لحاظ علمی معتبر است. و در صورت چاپ مقاله در آنها، امتیازهای پژوهشی شامل نویسندگان می شود.
پس با توجه به تعداد قابل توجه مجلات و نیاز مبرم به رتبه بندی (Ranking) آنها، مؤسساتی به اعتبار دهی و رتبه بندی مجلات اقدام کردند.
یکی از پیشگامان موفق در این زمینه موسسه اطلاعات علمی (Institute for Scientific Information) است. این موسسه توانست تا با یک ارزیابی بسیار دقیق از عملکرد مجلات (بهعنوان مثال: داشتن هیئت تحریریه قوی، سیستم داوری استاندارد، برنامه چاپ منظم و دهها مورد دیگر) را مورد ارزیابی قرار دهد و فهرستی از مجلات بااعتبار را معرفی نماید. و این لیست را لیست مجلات ISI نامگذاری نمود.
این موسسه به طور سالانه فهرستی از مجلات معتبر (حدود ۱۱ هزار عنوان مجله) را تحت عنوان JCR منتشر میکند که ضریب تأثیر (Impact Factor) هر مجله نیز گزارش می شود.
البته لیست مجلات ISI، کاملاً پویا است و هرساله عوض می شود. بنابراین کاملاً طبیعی است که باگذشت زمان تعداد مجلات موجود در آنهم تغییر کند.
باید این نکته را مدنظر داشت که با توجه تعدد عناوین و سطح علمی مختلف مجلات، ممکن است در بین مجلات ISI نیز مجلاتی باشد که از سوی برخی دانشگاهها و یا مراکز علمی، پژوهشی فاقد ارزش باشد.
همان طور که مسافت رو با متر یا کیلومتر اندازه گیری میکنن و متر یک واحد سنجش برای طول هست، مقالات هم واحدهای اندازهگیری و اعتبار سنجی برای خودشون دارند که ISI یکی از معیارهای سنجش مقاله در سطح جهانی است .
در واقع ISI هم معیاری است برای بررسی اعتبار یک مقاله علمی و هم نام موسسه علمی که زیر نظر مرکز تامسون رویترز فعالیت می کنه!
مقالات مرتبط با این موضوع

چگونه مقالات علمی را سرچ کنیم | یافتن مقالات علمی در اینترنت
در سالهای اخیر با پیشرفت فناوری، میزان پژوشهای صورت گرفته و مقالات ارائه شده در زمینههای فرهنگی، هنری، اجتم...
من تا حالا مقاله برای ژورنال های خارجی نفرستادم. می خواستم راهنمایی کنید که فرمت اولیه ارسال باید چی باشه؟
ممنون
سلام.
در مرحله اول به فایل راهنمای نویسندگان (Guide for Authors) مجله مورد نظرتون مراجعه کنید. کلیه اطلاعات در مورد اینکه چه فونتی و چه استایل نگارشی را برای نگارش باید انتخاب کنید، آورده شده است. اما به طور کلی فونت ۱۲ Times New Roman با فاصله خطوط دابل (Double) را برای نگارش انتخاب کنید. به این نکته هم توجه کنید که برخی مجلات از نویسندگان می خواهد که تصاویر و جداول حتما دبه صورت خاصی انتهای متن بیاید.
موفق باشید