
فرض کنید که مقاله علمی خود را به نگارش درآورده اید و می خواهید برای چاپ و یا تایید به یک وب سایت معتبر بفرستید. در این زمان باید کمی صبر داشته باشید. مقاله زیر می تواند به شما کمک کند تا با اصطلاحات معمول در مقالات بین المللی و ISI آشنا شوید. با ما همراه شوید.
قبل از اینکه مقاله علمی تان را برای چاپ در نشریات بین المللی بفرستید بهتر است با برخی از اصطلاحات رایج آن آشنا شوید.این آشنایی باعث بهتر پذیرفته شدن مقاله تان میشود.در بسیاری از موارد دانشجویان یک تحقیق کامل به صورت مقاله آماده کرده و به منظور کسب امتیاز ویژه خواستار چاپ آن در نشریات بین المللی معتبر هستند .اما به دلیل اینکه با این اصطلاحاتی که خواهیم گفت آشنا نیستند ،چاپ مقاله شان در ISI دیرتر انجام میشود.برخی از این اصطلاحات معمول در مقاله توسط ترجمانو مورد بررسی قرار گرفته که به صورت زیر میباشد:
اصطلاحات مهم در ارسال مقالات:
Journal
ژورنال مجلات خارجی هستند ولی در دانشگاه ،ژورنال همان نشریه و مجله برای فرستادن مقاله است. بعضی ژورنالها هرسال و یا دو سال در میان انتشار میابند ولی بعضی به صورت فصلنامه، ماهنامه و یا هفتهنامه هستند. بهتر است قبل از فرستادن مقاله از شیوه و زمان فرستادن ژورنال آگاه شوید. ژورنالهای دو سالنامه و یا سالنامه قوانین سفت و سختی برای پذیرفتن مقالات پژوهشی دارند و مسلما اعتبار بیشتری دارند.
Submit
Submit فرستادن مقالات به ژورنال است. این اصطلاح فقط به معنی ارسال مقاله است وهیچ امتیاز دیگری ندارد. Submit شدن مقاله حتما باعث پذیرش برای انتشار آن نمیشود. Submit کردن از طریق ایمیل و یا سایت امکان پذیر است. نظر من این است که زیر نظر استاد راهنما مقاله را ارسال و Submit کنید .این کار باعث منفعت شما در جلسه دفاع از پایاننامه میشود.
Manuscript
اگر در هیچ کدام از نشریه ها ،مقالات چاپنشده باشد Manuscriptنام دارد. Manuscript همان مقاله دستنویس یا فرم خطی آن است. بعد از چاپ این نوع مقاله به آن paper یا article میگویند.
manuscript NO
بعد از فرستادن مقاله یا Submit آن، از طرف ژورنال برای مقاله کد و شماره ی مخصوص تعیین میشود و آن را manuscriptv NO مینامند . در استفاده های بعدی از این کد استفاده میشود. manuscript NO همان کد شناسایی مقاله میباشد.
Editor
مدیریت نشریه وظیفه ی Editor میباشد. Editor مقاله ی فرستاده شده را برای یک انجمن که در آن دو تا چهار نفر برای بررسی مقاله حضور دارند،میفرستد. این افراد همان داوران مقاله هستند و باید نظرشان را به اداره مدیریت ژورنال که همان Editor است ،بفرستند. این افراد داور متخصصانی در حوزه ی علمی و پژوهشی مقاله هستند.
With Editor
همه ی دانشجویان این اصطلاح را میشناسند. بعد از فرستادن مقاله برای نشریات بینالمللی، With Editor یعنی در حال بررسی بودن و در واقع وهله ای میباشد که Editor به چند داور برای بررسی مقاله ی ارسالی احتیاج دارد.
Under Review
اصطلاح Under Review به این معنی است که مقاله تحت بررسی داوران است و همه ی تلاش و سختی شما به نظر داوران وابسته است.
Refereeing مقاله چیست؟
بعضی از ژورنالها بهجای Review از Refereeing استفاده میکنند. که درواقع به معنی قضاوت و داوری مقالات است.
Revise مقاله چیست؟
یکی دیگر از اصطلاحات ارسال مقاله ریوایز است. اگر این اصطلاح را دیدید ،بدانید که در مقاله اشکالی وجود دارد و باید بازبینی شده و تصحیح شود. Minor Revise همان اشکالات کوچک میباشد که بعد از تصحیح تحت کارشناسی Editor قرار میگیرد .ولی Major Revise نیاز به تصحیح اشکالات بزرگ و مهم را هشدار میدهد که باید بعد از تصحیح، مقاله دوباره توسط داور بررسی شود. همچنین بهتر است بدانید که وقتی با این اصطلاح رو به رو شدید، مقاله شما نیاز به بررسی و اصلاح احتیاج دارد . بخش هایی که تغییر کرده است را بلد کنید تازودتر بررسی انجام شود.
اگر مقاله ای که شما فرستادید احتیاج به تصحیح دارد و داوران دستور ویرایش و تصحیح آن را داده اند، پیشنهاد میکنم قسمت ترجمه فارسی به انگلیسی ترجمانو را بررسی کنید. خیلی زود برای سفارش ترجمه به ترجمانو اقدام کنید زیرا به نفعتان است.
figure captions
این اصطلاح به این معنی است که مقاله در جدول ها و تصاویر و توضیحات ،جدا جدا احتیاج به تصحیح دارد. figure captions به معنی نوشتن در رابطه با تصاویر و اشکال به صورت یک فایل ضمیمه میباشد.
Resubmit
یکی از اصطلاحات مهم در ارسال مقاله ری سابمیت است. اگر Revise، احتیاج به تغییرات اساسی داشت، مقاله شما Resubmit میشود .یعنی مقاله باید از اول مورد بررسی قرار گرفته شود و حذف و اضافه در آن صورت گرفته و دوباره بررسی و ارسال شود. در این مرحله پیشنهاد میکنم مقاله تان را برای نشریات دیگرهم بفرستید تا توسط آن ها هم بررسی شود.
ارسال مقاله و Accept
نتیجه تلاش و سختی شما برای نوشتن مقاله تان را میتوانید با دیدن این اصطلاح ببینید. Accept یعنی پذیرفته شدن مقالات و اگر ژورنال درخواست کرده باشد مقالات قاله را باید برای چاپ نهایی آماده کنید.
Proof مقاله چیست؟
نشریات بینالمللی و دارای اعتبار مقاله های مورد تایید و آماده برای نویسنده میفرستند. به این مرحله Proof میگویند.
Reject مقاله چیست؟
هیچ دانشجویی دوست ندارد reject را ببیند. Reject یعنی مردود شدن مقالات برای انتشار در ژورنال .ولی این اصطلاح به این معنی نیست که مقالات شما اعتبار ندارد. هر ژورنال قوانین و استانداردهایی مخصوص به خود را دارد .مقاله ای که Reject میشود به این معنی است که در قالب استانداردهای این ژورنال قرار نگرفته است ولی میتوانید مقالات را به نشریات دیگر بفرستید تا دوباره بررسی شود. بسیاری از مقالات Reject شده در ژورنال های دیگر accept شده اند.
باسلام من مقاله ام رابه یکی از ژورنالهای خیلی معتبرکه حتی اکسپت بعضی از مقالاتشون کمتر از دو ماه طول میکشه فرستادم ولی متاسفانه نزدیک یک هفته هست که همچنان with editor هستش این یعنی مقاله رو ادیتور میخواد ریجکت کنه؟
با سلام
خیر الزاما به معنای ریجکت نیست. و البته یک هفته برای وضعیتی که گفتین تایم زیادی محسوب نمیشه و بزودی به حالت بعدی تغییر خواهد کرد. اگر تا یک هفته دیگر نیز همین طوری باقی ماند یک ایمیل به سردبیر بزنید و درخواست تسریع در روند بررسی مقاله کنید.
موفق باشید
با سلام و احترام
ممنون به خاطر مطالب مفیدتون
من یه سوال داشتم اگر مقاله تحت داوری (under review) قرار بگیره، ممکنه داورها به خاطر گرامر و اشکالات زبانی مقاله رو ریجکت کنند؟
با تشکر
سلام.
تشکر از نقطه نظرتون.
بله احتمال وجود داره که اگر گرامر مقاله ضعیف باشد داورها منعکس کنند و موجب رد شدن مقاله شود.
سلام
مقاله من ًRevise شده و من اصلاحات رو انجام دادم. برای دوباره فرستادن نیاز به متن انگلیسی دارم که توضیح بدم به سردبیر مجله که اصلاحات رو انجام دادم. ممنون میشم راهنمایی کند.
با سلام دوست گرامی
تبریک میگیم که ان شا الله مقالتون بزودی اکسپت میشه…
در لینک زیر نمونه نحوه پاسخ به داوری قرار داده شده است:
https://sharifhamyar.ir/%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D9%BE%D8%A7%D8%B3%D8%AE-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/
سلام ایا شما متد و introduction مینویسید؟
با سلام دوست عزیز
خیر. موسسه شریف همیار در زمینه
۱٫ “بررسی درصد تشابه و میزان کپی بودن متن مقاله
۲٫ ویرایش کامل مقاله از لحاظ دستور زبان و انشای سالم قبل از ارسال به مجله توسط ویراستار نیتیو از امریکا و کانادا
۳٫ بازنویسی حرفه ای توسط ویراستار نیتیو در خصوص بخش های کپی جهت جلوگیری از ریجکت مقاله.
فعالیت دارد.
لطفا به بخش محصولات از tab بالای سایت مراجعه نمایید.
با تشکر
سلام
مقاله ام را به مجله ای سابمیت کردم . بعد از چند روز در اکانت ژورنال نوشته شده Manuscript Assigned to Reviewers
این یعنی اینکه مقاله منو یه داور دادن و پذیرش برای داوری شده؟
سلام دوست عزیز
بله. این به این معنی هست که مقاله شما از نظر سردبیر ژورنال در اسکوپ مجله قرار گرفته است و برای داوری ارسال شده است.
موفق باشید
سلام. من میخوام یک مقاله به زبان انگلیسی بنویسم ..ولی اشکالاتی دارم. این که نتونم به خوبی بیانات رو به خوبی از فازسی به زبان انگلیسی برگردانم. ممنون میشم کمکم کنید.
با سلام
برای تجربیات اول توصیه میشه که حتما با کمک استاد راهنما و یا همکاران پژوهشی متخصص در همان رشته مقاله تون رو تکمیل کنین. در نهایت هم ار یک ویراستار برای بررسی گرامر و اصلاح و روان سازی جملات استفاده کنین.
موفق باشید.
با سلام مقاله ای برا یکی از ژرنال های معتبر الزویر ارسال کردم و مینور ریوایز خورد اصلاحات را انجام دادم و فرستادم اما استاتوس مقاله دوباره شده under reviwe آیا مقاله من دوباره داره داوری میشه؟ مقالات مینورهم مجددا داوری می شوند؟
ممنونم راهنمایی کنید
با سلام.
بله. هر گونه داوری چه minor باشه و یا major وارد سیکل داوری میشود. ازین جهت که توسط داوران مقالتون بررسی بشه که ایا جواب همه سوالات و اصلاحات خواسته شده رو تکمیل کرده اید یا نه؟ البته این دور داوری بسیار کوتاه تر از داوری اولیه است و معمولا چند هفته زمان میبرد.
در مورد مقاله شما که نیازمند اصلاحات جزیی است، سردبیر تشخیص داده است که این موارد توسط داورهای قبلی مقاله شما بررسی بشه و درصورتی که داورها انجام اصلاحات را تایید کنند مقاله شما پذیرفته خواهد شد.
امیدواریم که بزودی نتیجه پذیرش را دریافت کنید.
شاد و پیروز باشید.
میلاد عربلو (مدیر وبسایت)
سلام.
من مقاله ام رو به مجله قرستادم و ادیتور گفته:
the paper is not anonymized
اصلا نمیدونم منظورش چیه؟ لطفا راهنمایی کنید.
سلام.
حتما مقالتون رو به مجله ای ارسال کردین که فرایند داوری آن به صورت دو سو کور (Double blind review) است. در این حالت نباید هیچ گونه اطلاعاتی از شما و یا وابستگی شما در مقاله نباید ذکر شده باشد.
مثلا نام و مشخصاتتون در صفحه اول را حتما پاک کنید و یا قسمت تقدیر و تشکر (Acknowledgements) و یا هر موردی که مشخص کند که نویسندگان چه کسانی هستند حتما باید برداشته شود.
موفق باشید